Friday, 18 November 2016

Alhamdulillah ! Officially Graduated and Employed

Assalamualaikum and Hi !

Ya Allah lamanya tak update blog ni.. Setahun kot ! Haha..
Me is busy, seriously busy.. Hihi..

So, bila setahun tak update, maknanya banyaklah ceritanya kan?
Banyak tapi kita pendekkan ajelah ! Kalau cerita satu per satu, tak masuk kerja lah aku esok.. Haha..

First of all, alhamdulillah, I am now a holder of Bachelor's Degree In Real Estate Management (Hons.) ! Syukur, syukur, syukur.. Alhamdulillah, I am officially graduated from Universiti Tun Hussein Onn Malaysia (UTHM)..


Yeay! Alhamdulillah!


Thanks Ma for everything.. This is for you.. Ayah, this is for you too..

And for you abang-abang, kakak and adik-adik, thank you so much for everything.. Semangat, doa, duit belanja (HAHAHA) and semualah! Hihi..

Selama 4 tahun dekat Johor, susah-senang aku tak berseorangan.. I have them.. Amni, Ki and Bibie.. A lot of love for you guys! Thanks for the memories.. Congratulations guys!


Our pre-convo! :)



My pre-convo (I mean, the second pre-convo.. Hihi..)
Thanks Love! :)

So yang kedua, alhamdulillah, again. Sebab? Sebab tak sempat menganggur.. Hihi.. Syukur! 
Right after I finished my industrial training, dapat offer kerja dekat tempat praktikal tu jugak.. Kerja as an Estate Agent.. Or ada sesetengah orang panggil Property Agent.. 

Tapi.. Haa.. Ada tapinya.. Tapi dalam sebulan lebih aku kerja, I chose to resign.. Hihi.. 
Yeah, people keep asked me, "kenapa resign?"Ada banyak sebab aku resigned..
First, alhamdulillah, sebab dapat kerja lain.. Second, sebab aku tak suka bekerja dengan 'orang' tu.. Haha..
"Tak rindu office lama?" "Tak teringat ke kat tempat kerja lama?" Yes, I do miss them, tapi bukan semua okay!

So, berbalik pada cerita aku dapat kerja lain tu.. Believe me or not, aku dapat kerja yang betul-betul terpesong dari apa yang aku belajar selama 4 tahun dekat universiti tu.. Haha.. Alhamdulillah, aku dapat kerja as a Teacher.. or specifically, a Kindergarten Teacher.. So, yeay! Hihi.. Tuhan je tahu betapa sukanya bila dapat offer tu..

Actually, I always wanted to be a teacher//kindergarten teacher.. Yeah, I love teaching, I love kids..
So now, I'm into teaching and I'm happy! Alhamdulillah, rezeki.. Aku dapat jadi teacher, dapat duduk Kuantan dengan Mama (my mom is a single mother)..

"Maka nikmat Tuhan kamu yang manakah kamu dustakan?" (QS Ar-Rahman: 13)

Kalau nak dibandingkan income seorang cikgu tadika dengan ejen hartanah, memang jauh berbeza.. Nama pun ejen hartanah kan, income memang masyuk.. Tapi aku tetap pilih nak jadi cikgu tadika.. Hihi..

Banyak sebab kenapa aku suka sangat jadi cikgu tadika ni..
First, macam aku cerita tadi, I always wanted to be a teacher.. Teaching is my passion..
Second, I love kids. I mean, I really love them!
Third, aku nak kejar saham akhirat, inshaAllah..

So, alhamdulillah for everything.. Officially graduated and employed!
Next entry aku cerita lagi okay! Assalamualaikum..

Doakan lepas ni aku dapat jadi part time home baker pulak okay! Hihi..

-Teacher Yana (yes, they call me Teacher Yana.. Haha.. Lembut sangat!)-

No comments:

Post a Comment