Tuesday, 25 February 2014

Bahagia?

BAHAGIA.
Layak ke aku untuk merasa bahagia tu?
Layak ke kau?
Layak ke dia?

Ya, kita semua layak untuk bahagia.
Aku, kau, dia, mereka, SEMUA.

Bahagia itu SUBJEKTIF. Bagi aku.

Takrif 'bahagia' tu BANYAK.
Takrif 'bahagia' tu LUAS.

Terbaca satu kata-kata.
"Happiness will never come to those who fail to appreciate the blessings they already have. Say Alhamdulillah, every moment of life"

Bahagia tu kita takkan dapat rasa, takkan dapat nampak, KALAU Dia Yang Maha Esa tu ditolak tepi.

Bahagia tu kita takkan dapat rasa, takkan dapat nampak, KALAU asyik mengeluh dengan takdir kita.

Belajar untuk BERSYUKUR

Apa yang kau ada, SYUKUR.
Apa yang kau dapat, SYUKUR.
Apa yang kau lalui, SYUKUR.

Tak semestinya duit berkepuk, kau bahagia.
Tak semestinya jawatan tinggi melangit, kau bahagia.
Tak semestinya ada otak pandai, kau bahagia.
Tak semestinya kau anak dato datin, kau bahagia.

"Alhamdulillah"
Belajar untuk sebut. Amalkan.
TAKKAN RUGI.


Assalamualaikum.

Wednesday, 5 February 2014

Cuti Sem Kami

Assalamualaikum ! :)

First time pergi sejauh ni dengan dia.
Terengganu.
Ya, ke Terengganu, kampung aku.
Serius, seronok ! :)

And awak, sorry.
Sorry sebab tinggal awak sorang-sorang lepas kita sampai Kuala Terengganu.
Sebab Pak Su saya sampai dulu. Hee.
Sorry sebab jemput awak dekat terminal bas lambat hari Jumaat tu.
And sorry sebab tak sempat bawak awak pusing-pusing satu Kuala Terengganu.
Hehe.

Dia ke Setiu, aku ke Marang.
Seronok katanya. Memancing, mandi air terjun.
And aku? Macam biasa, jadi minah rempit dan driver.
BERGAJI ok. HAHA :)



Selasa kami berpecah. Jumaat jumpa balik. Hihi :D

Jumaat jumpa kawan-kawan and lepak. Sabtu pergi wedding kawan.
Oh, Suraya, selamat pengantin baru ! Hehe.


Btw, terima kasih sebab teman saya jumpa kawan-kawan saya, teman saya pergi pantai !
Walaupun dapat lepak sekejap je. Hee.



Lain kali kita balik kampung saya lagi ye? :P
Kita pusing satu Kuala Terengganu.
InshaaAllah :)